Hoe ouderlijk verboden ons leven kunnen bederven

Het gebeurt dat een persoon opgroeide in een welvarend gezin, maar in de volwassenheid heeft hij een reeks onaangename herhalende gebeurtenissen, alles vliegt bergafwaarts. Hij begint zichzelf de vraag te stellen: ‘Waarom?!”En het antwoord komt meestal uit de kindertijd. Soms wordt alles verklaard door ouderlijke verboden die hun hele leven in ons blijven handelen ..

Ouders brengen een reeks ‘berichten’ over aan een klein kind, op basis waarvan hij conclusies trekt over zichzelf, over andere mensen en over de wereld om hem heen. In de regel worden dergelijke attitudes uitgedrukt in de vorm van verboden die zowel constructief als destructief kunnen zijn.

Constructief draagt ​​bij aan het behoud van het leven en de gezondheid van het kind, helpen zich aan te passen in de samenleving, vormen morele principes. Ze zijn noodzakelijk omdat:

  • helpen om een ​​doel in het leven te vinden;
  • Geef de kans om uw tijd te organiseren;
  • Help om vaardigheden te beheersen en ervaring aan te nemen.

Destructieve verboden komen in conflicten met de verlangens en de natuurlijke behoeften van het kind, die zijn ontwikkeling negatief beïnvloeden, kunnen zelfmoordgedachten veroorzaken, onaangepast gedrag vormen.

In sommige gezinnen herhalen ouders, vanwege de angsten, het kind uit de vroege kinderjaren: “Je hebt hier geen vaardigheden voor, je kunt het niet aan!”, In anderen – straffen voor slecht gedrag onoplettendheid en negeren.

Daarom wordt de basislevenpositie van kinderen in relatie tot zichzelf gevormd (wie ik ben? Wat ben ik?) en voor de wereld rond (wat zijn degenen die mij omringen?)). Het is niet verwonderlijk als een kind, opgevoed in de wijze van stoere, destructieve verboden, het pad van de vernietiger van zijn eigen leven zal nemen.

In de psychologie worden verschillende destructieve ouderlijke verboden gedefinieerd.

‘Voel niet!””

Een dergelijke ouderlijke houding verbiedt het kind om gevoelens, emoties, verlangens uit te drukken. Het kind zegt bijvoorbeeld: “Surgery Soup”. Moeder antwoordt: “Bent niet, het is heerlijk”. Het kind klaagt: “Het is hot” en mijn moeder zegt: “Nee, het is niet hot!”Als gevolg hiervan blijkt dat een persoon voor volwassenheid niet weet hoe hij zijn gevoelens moet vertrouwen.

Het kind moet u toestaan ​​emoties uit te drukken, zijn mening te uiten. Anders zal hij woede of andere sterke emoties hebben die nog steeds “doorbreken” en op zichzelf op zichzelf zullen worden gericht. Dit zal op zijn minst verschijnen in de vorm van psychosomatische ziekten en psychologische problemen.

“Wees niet gezond!””

Als het kind gezond is, maar verstoken van ouderlijke aandacht, wat hij zo nodig heeft, begrijpt hij snel dat hij alleen zorg krijgt als hij ziek is. En in dit opzicht begint hij echt vaker pijn te doen.

‘Leef niet!””

Als mama tegen het kind zegt: ‘Mijn ogen zouden je niet zien!”,” Ik zou je hebben vermoord!”,” Hoe moe van je!”, Hij voelt zijn nutteloosheid, verlies. Op een onderbewust niveau beslist het kind voor zichzelf: “Moeder zal beter zijn als ik dat niet ben”.

Op volwassen leeftijd manifesteert deze orde zich in een persoon in de vorm van hobby’s die levensbedreigend zijn. Zulke mensen zijn vaak vatbaar voor zelfmoord, voor drugsverslaving. En sommigen van hen proberen met al hun macht om hun bestaan ​​te rechtvaardigen en nuttig te worden voor anderen, hun eigen leven te vergeten.

“Wees niet jezelf!””

Als ze tegen een klein kind zeggen: ‘Huil niet, je bent een man!”,” Niemand zal met je vrienden met je zijn!”Of vergelijk hem gewoon met de rest van de kinderen, hij begint te geloven dat hij slechter is dan anderen.

Dan kan zo iemand gedrag kiezen dat niet kenmerkend is voor zijn geslacht, de neiging hebben tot aanpassingen van zijn lichaam. Vaak voelt hij dat hij zijn leven niet leidt.

“Wees geen kind!””

“Je bent een volwassen meisje en je speelt poppen!”,” Je bent al groot, help me!”,” Je bent ouder, huil niet, maar help de jongere!””. Met deze berichten dwingen ouders het kind om eerder dan mogelijk op te groeien om een ​​hoop verantwoordelijkheid op zich te nemen waarin er niet nodig is.

Op

erectiepil kopen

de volwassenheid zijn dergelijke mensen altijd in werken, ze staan ​​zichzelf niet toe om gewoon een zorgeloos te zijn om te ontspannen. De emotionele omgeving van hen is in de regel uitgeput.

‘Wordt niet op!””

Met zulke zinnen (“Waar ben je zonder moeder?”,” Alleen ouders zullen voor je zorgen!”) Ouders voeden infantilisme bij het kind. Met deze berichten lijken ze hem aan zichzelf te “binden”.

In de toekomst zal zo iemand vatbaar zijn voor afhankelijke relaties, het zal voor hem moeilijk zijn om beslissingen te nemen en verantwoordelijkheid te dragen. Bovendien zal hij waarschijnlijk moeite hebben met het opbouwen van een carrière, en ook het vermijden van zijn eigen seksualiteit zal verschijnen.

‘Laat je niet vergissen!””

“Ren niet! Spring niet!”,” Laten we het doen, anders raakt u gewond!”,” Ik kan maar beter thuis zitten, het is gevaarlijk op straat “. Dergelijke verboden zijn vaak niet evenredig aan het potentiële gevaar en dienen alleen de angsten van de moeder, en het kind heeft hyperfryend in gewone levenssituaties.

‘Kom niet dichterbij!””

Zinnen “vertrouw niemand!”,” Wat voor soort tederheid is het?”,” Alle mannen zijn verraders, geloof ze niet!»Het kind is beroofd van emotionele nabijheid. Opgroeien, wordt hij extreem achterdochtig. In de regel is zijn relatie met het andere geslacht niet gemakkelijk voor hem.

Ouders maken zich zorgen over het kind, en dit is normaal. Maar wanneer ze de opvoeding van hyper -resistent naderen, gaat hun angst vaak verder dan de reden.

Hoe destructieve verboden te voorkomen?

Dit is mogelijk als liefde, steun en lof bij het opvoeden van kinderen een prioriteit zijn. Er zijn geen goede woorden, beknibbel er niet op!

Knuffel je kind zodat hij geen gevoel heeft van “emotionele honger”, afwijzing en verlies. En natuurlijk kunnen verbodszinnen niet worden gebruikt in het onderwijs, en redelijke verboden moeten in een vriendelijke vorm worden uitgedrukt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *